Intenson Tapioki pärlid 1kg

Tootekood: 1117
Kaubamärk: Intenson
Ühik: tk
Gluteenivaba
Tapioki on väga maitsev ekstrakt, mis on saadud kassaavist - eksootilisest taimest, mis on Lõuna-Ameerika dieedi aluseks.

Tapioki varustab keha süsivesikute energiaga, ei sisalda rasva ja soola. See imendub kergesti, ei sisalda gluteeni, seetõttu on see eriti soovitatav inimestele, kes seda allergeeni ei talu. Tapiokit saab kasutada suppide, kastmete lisandina ja tänu oma ainulaadsele kujule väikeste pärlite kujul magustoitude kaunistamiseks. See on iseloomulik lisand ka nn "Bubble Tea" -le.

Kasutamine: keetke 1,2 liitrit vett, lisage 1 tass tapioki palle ja keetke umbes 40 minutit, segades, kuni pärlid muutuvad selgeks.

Toiteväärtus 100 g toote kohta:
Energia 1 498 kJ / 358 kcal
Rasvad 0,02 g
- millest küllastunud rasvhapped 0,0 g
Süsivesikud 89 g
- sh suhkrud 15 g
Valk 0,2 g
Sool 0 g

Koostisosad: 98% tapioki pärlid, vesi

Tapiokk ehk maniokitärklis on manioki mugulatest valmistatav teratärklis. Maniokk on kartuli ja bataadi järel maailmas tähtsuselt kolmas mugulvili. Mugulate maitse järgi eristatakse mõru ja magusat maniokki. Maniokimugulad on pealt kaetud korgikihiga, tärkliserikas sisu on valkjas. Mugulates leidub mürgist sinihapet, seepärast tarvitatakse neid peamiselt keedetult. Tööstuslikult eelistatakse kasvatada magusat maniokki, kuna see on tärkliserikkam ja sinihapet sisaldab ainult koor. Mugulatest valmistatakse jahu (nn Brasiilia aroruuti) ning teratärklist (tapiokki).

Tapiokitärklist müüakse pärlikeste, helveste, pulgakeste ja jahuna. Jahu on äärmiselt pehme ja kannatab suurepäraselt sügavkülmutamist, ei lase küpsetistel laiali pudiseda ega mureneda ja annab ilusa heleda värv. Tugeva maitsega, kuid sellega on hea paksendada kastmeid, suppe, magusroogi ja küpsetisi, sest tärklis omandab selle toidu maitse, kuhu seda lisatakse.