Naturya mahe Chia seemned 125g
•Reguleerib veresuhkru taset ja sobib nii ka diabeetikute toidulauale.
•Seemned tekitavad täiskõhutunde ja on toitaineterikkad, sobides kehakaalu jälgijale, soolestiku- ja ainevahetushäirete korral.
- |
Chia ehk Õlisalvei seemned on üks võimsamaid supertoite maailmas.
Chia seemned on täis kiudaineid, mis aitavad vajadusel kaalu langetada, nad hoiavad kõhu täis ning aitavad kaasa seedimisele.
Chia seemne üks erakordne omadus on veel võime siduda vett, seda isegi kuni 12 korda seemne kaalust moodustavad kallerdiselaadse olluse. See võime kindlustab pikemaajalise varustatuse vedelikega.
Seega kui te lisate chia seemneid vedelikule, siis nad koheselt imavad endasse vedelikku ning hakkavad paisuma. See tähendab seda, et chia seemnetel on lahustuv kiud, mis aga on suurepärane, sest lahustuv kiud haarab endaga kehast kaasa üleliigse kolesterooli ning viib selle välja. Kuna kolesteroolitase organismis langeb, siis sellega seoses väheneb nii südamehaiguste kui ka insulti haigestumiste oht.
Vähendab veresuhkru kõikumist ja toetab hüpoklükeemia ja diabeedi seisundeid. Chia lahustuv kiudaine avaldab stabiliseerivat mõju veresuhkru tasemele, reguleerides keerukate süsivesikute seedumist ja kehapoolset omastamist. See loob püsiva, stabiilse veresuhkru taseme mis tähendab samuti püsivat, kõrget energiataset.
Omega 3 rasvhapped on asendamatud rasvhapped, mis vähendavad südamehaiguste riski ning triglütseriide veres ning suurendavad ajupotentsiaali. Omega 3 rasvhapped on olulised seetõttu, et meie keha vajab neid korralikult toimimiseks ning me ise ei suuda neid looduslikult toota. Paljud erinevad toidud pakuvad meile Omega 3 rasvhappeid, näiteks lõhe, samas chia seemnetes on Omega 3 rasvhappeid rohkem kui lõhes.
Kaks lusikatäit Chia seemneid sisaldavad Omega-3 rasvhappeid sama palju kui pool kilo rasvast kala.
Omega 3 rasvhapete puudus organismis on seotud depressiooni ning meeleolu kõikumistega … seega kui tunnete end madalseisus, sööge chia seemneid ja teie enesetunne peaks mõne aja möödudes paranema.
Chia seemnetes on 64 % omega-3 ja 19% omega-6 rasvhappeid. Võrdluseks, linaseemnetes on need arvud vastavalt 58 % ja 15 %. Kahtlemata on nii chia- kui ka linaseemned suurepärasd omega-3 allikad.
Lisaks on Omega 3 rasvhapped kasulikud inimestele, kellel on artriit, kuna neil on ka põletikuvastane toime.
Chia tasakaalustatud põhilised rasvad (Omega-3 and Omega-6) võivad märkimisväärselt aju võimet tõsta ja parandada tuju (põhilised rasvad on tuntud nende antidepressiivse toime tõttu). Põhilised rasvad muudavad raku membraanid palju painduvamaks ja võimaldavad palju efektiivsemat membraani toimet, kaasa arvatud paremat närviimpulsside ülekannet ja rakkudesse toitainete transportimist. Terve närvisüsteem toetab palju tõhusamat aju toimimist.
Tegelikult on chias olevad põhilised rasvad hästi tuntud ajutegevuse parandamisele kaasaaitamise poolest.
Chias on kõrgem mineraalainete sisaldus kui linaseemnetes - nad sisaldavad 631 milligrammi kaltsiumi ja 466 mg magneesiumi 100 grammi seemnete kohta (linaseemnetes on vastavalt 199 mg kaltsiumi ja 362 mg magneesiumi).
Kui süüa päevas üks supilusikatäis Chia seemneid, saab sellest 100 mg kaltsiumi ja 70 mg magneesiumi, mis on üsna arvestatav kogus.
Nii chia- kui ka linaseemnetes on palju kiudaineid ning kõrge valgusisaldus. Chia seemned sisaldavad 20 % valke, mis on paljude teraviljadega võrreldes palju kõrgem protsent. Näiteks riisis on ainult 7 % valke, kaerahelvestes aga 17 %.
Erinevalt tüüpilistest teraviljavalkudest, ei sisalda chia valk gluteeni. Seepärast on Chia ideaalseks toiduks neile, kel on ülitundlikkus gluteeni suhtes, süsivesikute talumatus, hypoglükeemia, tsöliaakia, Krohn’i haigus, või neile, kes tahavad vältida tavalisi gluteeni sisaldavaid teravilju,nagu mais, oder ja nisu. (Veelgi enam, lihtsad süsivesikud—kaasa arvatud kõrge gluteenisisaldusega toidud—seonduvad lihavuse ja kõrge veresuhkru ebastabiilsusega ja annavad üldiselt kehvapoolset toitainete tihedust). Chia on gluteenivaba, toitaineterikas alternatiiv teraviljavalkudele!
Nad on ka ideaalne kiudainete, antioksüdantide, valgu, vitamiinide ja mineraalide allikas. Näiteks sisaldavad nad 100g kohta rohkem ja kergemini omastatavat kaltsiumi kui piim, neis on kolm korda rohkem rauda kui spinatis ja 15 korda rohkem magneesiumi kui brokkolis.
- High in omega-3 fatty acids to help balance cholesterol
- Source of protein to help build muscles
- 100g of Naturya Chia Seeds contains more than 21 times the amount of Omega-3 than 100g of soy beans
- A single pouch is bursting with around 308,250 super seeds
- Organic, gluten-free, kosher and vegan
Quality & Provenance
Our Chia Seeds are sourced from local farms across South America, from Argentina, Ecuador, Bolivia and Paraguay. Locations are carefully selected within chia’s naturally occurring range. Partnering with farmers across the continent guarantees a supply of the finest chia at fair prices, regardless of weather conditions.
Our rich seed lineages are the result of over 500 years of craft by native Nahua villagers, who’ve carefully cultivated wild chia for generations, using selective breeding to build a natural resistance to pests.
Mature chia plants are cut from November to January, depending on location. The small seeds are easily separated from the coarse plant, meaning the crop is already 96% pure seed at harvest. Seeds are then vibration-cleaned, refining the quality chia seed from any small pebbles or impurities.
Purity is guaranteed when the chia seeds are passed over magnets, meticulously removing the smallest particles. Our Chia Seeds are also rigorously tested for contaminants, to deliver a final product completely pure and free from heavy metal residues and pesticides.
Why is it good for me?
- Rich in omega-3, as alpha-linoleic acid (ALA) which contributes to the maintenance of normal blood cholesterol levels. The beneficial effect is obtained with a daily intake of 2g of ALA
- Source of protein which contributes to the growth and maintenance of muscle mass
Nutrition
Ingredient
100g
RI For 100g
Serving
RI For Serving
Serving = 15 g
Energy
1772 kJ
266 kJ
429 kcal
64 kcal
Fat
28 g
4.2 g
of which saturates
2.7 g
0.4 g
monounsaturates
1.6 g
0.2 g
polyunsaturates
22 g
3.4 g
Carbohydrate
7.3 g
1.1 g
of which sugars
0.9 g
0.1 g
Fibre
32 g
4.8 g
Protein
20 g
3.1 g
Salt
<0.1 g
<0.01 g
Minerals
% RI
% RI
Potassium
538 mg
27
80.7 mg
4.0
Calcium
311 mg
39
46.7 mg
5.8
Phosphorous
642 mg
92
96.3 mg
14
Magnesium
246 mg
66
36.9 mg
10
Iron
6.0 mg
43
0.9 mg
6.5
Omega-3
17380 mg
2607 mg
weight | 0.125 |