Intenson gluteenivabad kaerahelbed 400g

Tootekood: 771
Kaubamärk: Intenson
Ühik: tk
Gluteenivabad kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid ja valku.

Kasutamine: võib segada piima, keefiri, petipiima, jogurtiga. Saab kasutada kastmete ja hautiste paksendamiseks. Llisatakse gluteenivabadele küpsetistele ja toitudele, nagu leivale, küpsistele, müslile.

Pudru retsept: kuumutage kastrulis 200 ml piima meega (võite selle asendada suhkru või ksülitooliga), lisage seejärel 4-5 supilusikatäit teravilja ja keetke mõnda aega. Võite lisada näiteks riivitud õuna, peotäie kuivatatud puuvilju, kaneeli.

Toiteväärtus 100 grammis tootes
Energiaväärtus on 1380 kJ / 327 kcal
Rasv 4,9g
sealhulgas
- küllastunud rasvhapped 0,8g
- monoküllastumata rasvhapped 1,8g
- polüküllastumata rasvhapped 2,1g
Süsivesikud 62g
sealhulgas
- suhkur 1,2g
- tärklis 58g
Kiudained  8,5 g
Valk 14 g
Sool 0,01 g

VIIMASED AVASTUSED: SUURENENUD KIUDAINETE KASUTAMINE VÄHENDAB SÜDAMEHAIGUSTE JA VÄHI RISKI!

Uus-Meremaa Otago ülikooli uuringud on näidanud otsest seost kiudainete tarbimise suurenemise ning südamehaiguste, diabeedi ja pärasoolevähi riski vähenemise vahel.
Ligi 40 aastat läbi viidud süstemaatilised uuringud on näidanud, et kiudainerikka dieediga patsiendid võrreldes kõige vähem tarbinud patsientidega vähenesid südame isheemiatõve, müokardiinfarkti, II tüüpi diabeedi ja jämesoolevähiga seotud surma- ja haiguste oht sama palju 15–30%. Neid uuringuid kasutab Maailma Terviseorganisatsioon uute kiudainete tarbimise soovituste väljaandmiseks.
25 grammi kiudaineid
Uuringu autor dr Andrew Reynolds usub, et tulemused viitavad vajadusele lisada dieeti rohkem kiudaineid. "Meie uuring näitas, et me peaksime tarbima vähemalt 25 kuni 29 grammi kiudaineid päevas, kuid enamik meist tarbib vähem kui 20 grammi," selgitab dr Reynolds. Uuringu kaasautor professor Jim Mann kinnitab, et uurimistulemused on murrangulised. "See uurimus on oluline, sest avalikus meeles on endiselt segadust, kuidas toite valida ja kuidas meie valikud mõjutavad teatud haiguste riski. Olime kõik teadlikud, et kiudained avaldavad meie tervisele kasulikku mõju, kuid nüüd oleme kindlaid tõendeid. "

Murrangulised uuringud
Analüüs hõlmas 58 kliinilist uuringut ja 185 uuringut kogu maailmast, mis käsitlevad kiudainete, toiteväärtusliku toidu ja glükeemilise indeksi mõju. Professor Mann usub, et see uuring on ainulaadne selle poolest, et analüüsiti mitmeid näitajaid ja haiguste mustreid. Varasemad uuringud on käsitlenud ainult ühte tegurit ja vähest arvu haigusi. Uuringud on näidanud, et toidu kiudaineid suurendanud inimeste kehakaal ja kolesteroolitase olid madalamad. "Selgus, et kiudainerikkal dieedil on tohutu mõju keha kaitsele südamehaiguste, diabeedi ja vähi eest," selgitab professor Mann.